Geheugencoaching voor scholieren

De middelbare school is de voorbereiding op het vervolgonderwijs. En eigenlijk de basis voor de rest van het leven.

Er wordt veel gevraagd van de scholieren. Veel vakken, veel te leren en ook veel te onthouden.

Maar hoe doe je dat nu onthouden van lesstof? Daarvoor ben je nu op de juiste plek! Memoryspeaker leert en coacht jou in de geheugentechniek en hiermee excelleer je in het memoriseren. Beter onthouden, op een leuke manier en in minder tijd.

Voor wie?

De titel zegt het al, voor scholieren van de middelbare school die gemakkelijker, leuker en met veel effect willen leren.

Al onze coachtrajecten worden voor jou op maat gemaakt zodat het niet uitmaakt in welk leerjaar je op het moment zit.

Wat ?

Gedurende het coachtraject van tien uur uur ga je de geheugentechniek leren en toepassen op op jouw lesstof. Meteen bij de eerste bijeenkomst ervaar je de kracht van de vaardigheid. En dat wordt alleen maar sterker. Leren gaat sneller en op een onderhoudende en creatieve wijze.

Je leert de techniek door middel van de deJongleren-methode:

  • Train jouw hippocampus en houd je brein gezond
  • Ontdek de geheugenkracht van beelden. En gebruik dit!
  • Bouw een mentaal archiefsysteem en onthoud wat jij moet onthouden
  1. De hippocampus is een gebied in jouw brein belangrijk voor krachtig onthouden. Wij leren jou hoe dit sterk en gezond te krijgen en te houden.
  2. Wij leren jou een systeem hoe moeilijk te onthouden abstracte woorden om te zetten naar levendige, speelse en memorabele beelden. Onthouden zal hiermee nooit meer hetzelfde zijn. Je gaat een deel van je brein ontwaken uit de slaapstand.
  3. Wij leren jou hoe een mentaal archiefsysteem in jouw hoofd te bouwen. In dit archief ga je de beelden opslaan. En deze beelden zijn jouw sleutels tot de te onthouden informatie.

Hoe?

Een coachtraject omvat tien uur training en coaching. De eerste zes uur leer je de techniek en pas je deze toe op de voorbeelden van Memoryspeaker. Bij de laatste vier uur pas je de techniek toe op eigen materiaal. Dit zorgt ervoor dat je na het coachtraject de vaardigheid zelfstandig kunt toepassen.

Je leert en oefent alles tijdens de tien uren training. Natuurlijk is de vooruitgang het grootst als ook thuis geoefend wordt.

Waar en Wanneer?

Dit is allemaal in overleg. Het coachtraject vindt bij voorkeur plaats in ons trainingscentrum in Oss. Hier hebben wij ook ons presentatiemateriaal. Coaching is ook mogelijk in de thuissituatie. Hiervoor berekenen we wel reiskosten. Kijk hiervoor onder het kopje “investering”.

Is online coaching mogelijk?  Er kunnen omstandigheden zijn waardoor we dit moeten doen. Onze voorkeur is echter van niet. Wij kunnen het beste coachen en trainen in een live-situatie. De eerste vier coachuren moeten wel in persoon gebeuren, dus live. Daarna is online in overleg mogelijk maar bij voorkeur dus niet.

Hoe de tien uren worden verdeeld in tijd gebeurt ook in samenspraak. Doorgaans is dit 5x twee uren of 10x één uur. En dan wekelijks één bijeenkomst.

Resultaat en verdere begeleiding

Na afloop van het coachtraject heb je de geheugentechniek geleerd en kun je het ook toepassen. Leren en onthouden doe je nu in minder tijd, met een hoog rendement en je ervaart werken met de geheugenvaardigheid als een creatief spel.

Korte vraag na het coachtraject? Dit is altijd kosteloos mogelijk.

Is wat meer diepgang en coaching gewenst? Voor deelnemers aan het basistraject hebben wij een aangepast tarief (zie onder het kopje investering).

Alle deelnemers aan een basis coachtraject ontvangen periodiek een nieuwsbrief voor verdieping en inspiratie.

Investering?

We spreken over een investering en niet over kosten. We moeten ons hele leven leren en dus onthouden. Het is dan ook een skill for life. Een vaardigheid die een waarde zal zijn voor het hele leven.

  • Investering individueel coachtraject : €650,- (BTW-vrij)
  • Toch liever samen met een vriend of vriendin? Dan is de investering per persoon €395,- (BTW-vrij)
  • Coaching in een klein groepje van drie? Dan is de investering per persoon €295,- (BTW-vrij)
  • Reiskosten voor coaching op thuisadres of andere locatie dan ons trainingscentrum: € 0,23,- per kilometer vanaf standplaats Oss

Aanvullende coaching gewenst?

Voor een aanvullende coaching is het tarief €35,- per uur. Een strippenkaart van tien uren is €300,-.

Opmerkingen van enkele oud-deelnemers:

Roelien Zuidema (studente Ergotherapie): Na aanvankelijk een beetje sceptisch te zijn heeft de training mij heel veel waarde gebracht. Ik vind het leuk om op deze creatieve manier bezig te zijn met mijn tentamenstof. Een bonus is dat studeren leuker is en het kost mij minder tijd.

Tom Zuideman (student bedrijfskunde): Ik baal ervan dat ik pas in mijn laatste studiejaar deze technieken heb geleerd. Het rendement is enorm hoog. Echt vreemd dat dit niet geleerd wordt al in het basisonderwijs of middelbare school.

Marielle van Kaathoven (student Personeel en Organisatie): Deze training is een echte aanrader! Op een toegankelijke manier leert Rick je diverse methodes om je geheugen optimaal te benutten. Door de oefeningen tijdens de training ervaar je direct wat deze theorie inhoudt en hoe je deze toepast bij het opnemen van lesstof.

Contact