Namen en gezichten onthouden?

Vergeet te vergeten en begin te onthouden!

Een gebied waarbij vergeten heel herkenbaar is, is het onthouden van namen van mensen die je ontmoet. Van onthouden is doorgaans geen sprake.

Vaak al enkele seconden na het uitwisselen van de namen is de naam al verdwenen uit het hoofd. Hoe kan dit toch? En een belangrijkere vraag: Is hier iets aan te doen?

Om met de laatste vraag te beginnen. Een volmondige ja! Niet alleen is hier iets aan te doen maar jij hebt de capaciteit om te excelleren in het onthouden van de namen van de mensen die jij ontmoet. Wij leren jou hoe en coachen je naar jouw top.

Voor wie?

De coaching is voor jou, de professional waarbij het onthouden van namen een belangrijk onderdeel van het werk is. De salespersoon, de politicus, de trainer voor een groep. Docent voor de klas. Of bij het starten van een nieuwe baan. Noem het maar op. In de sociale professionele context is het onthouden van namen een vaardigheid waar jij veel plezier van gaat hebben. Daarnaast geef je je eigen een top work-out.

Wij coachen jou in het eigen maken van de nieuwe vaardigheid. Je leert de geheugentechniek en past deze toe op het onthouden van namen en gezichten. Stap voor stap ontvang je de begeleiding om te excelleren met jouw geheugen.

Wat ?

Gedurende het coachtraject van tien uur uur ga je de geheugentechniek leren en toepassen op het onthouden van namen. Meteen bij de eerste bijeenkomst ervaar je de kracht van de vaardigheid. En dat wordt alleen maar sterker.  Je merkt snel dat het onthouden eigenlijk heel gemakkelijk en leuk is.

Je leert de techniek door middel van de deJongleren-methode:

  • Train jouw hippocampus en houd je brein gezond
  • Ontdek de geheugenkracht van beelden. En gebruik dit!
  • Bouw een mentaal archiefsysteem en onthoud iedereen die jij wilt onthouden
  1. De hippocampus is een gebied in jouw brein belangrijk voor krachtig onthouden. Wij leren jou hoe dit sterk en gezond te krijgen en te houden.
  2. Wij leren jou een systeem hoe moeilijk te onthouden abstracte namen om te zetten naar levendige, speelse en memorabele beelden. Onthouden zal hiermee nooit meer hetzelfde zijn. Je gaat een deel van je brein ontwaken uit de slaapstand.
  3. Wij leren jou hoe een mentaal archiefsysteem in jouw hoofd te bouwen. In dit archief ga je de beelden opslaan. En deze beelden zijn jouw sleutels tot de te onthouden namen en alle informatie die je nog extra wil opslaan

Hoe?

Een coachtraject omvat tien uur training en coaching. De eerste zes uur leer je de techniek en pas je deze toe op de voorbeelden van Memoryspeaker. Bij de laatste vier uur pas je de techniek toe op eigen materiaal. Je kan bijvoorbeeld beginnen met het onthouden van alle personen in jouw linkedin omgeving. We zorgen er in ieder geval ervoor dat je na het coachtraject de vaardigheid zelfstandig kunt toepassen.

Je leert en oefent alles tijdens de tien uren training. Natuurlijk is de vooruitgang het grootst als ook thuis geoefend wordt.

Waar en Wanneer?

Dit is allemaal in overleg. Het coachtraject vindt bij voorkeur plaats in ons trainingscentrum in Oss. Hier hebben wij ook ons presentatiemateriaal. Coaching is ook mogelijk in de thuissituatie. Hiervoor berekenen we wel reiskosten. Kijk hiervoor onder het kopje “investering”.

Is online coaching mogelijk?  Er kunnen omstandigheden zijn waardoor we dit moeten doen. Onze voorkeur is echter van niet. Wij kunnen het beste coachen en trainen in een live-situatie. De eerste vier coachuren moeten wel in persoon gebeuren, dus live. Daarna is online in overleg mogelijk maar bij voorkeur dus niet.

Hoe de tien uren worden verdeeld in tijd gebeurt ook in samenspraak. Doorgaans is dit 5x twee uren of 10x één uur. En dan wekelijks één bijeenkomst.

Resultaat en verdere begeleiding

Na afloop van het coachtraject heb je de geheugentechniek geleerd en kun je het ook toepassen. Namen en gezichten onthouden gaat je steeds beter af, je onthoudt met een hoog rendement en je ervaart werken met de geheugenvaardigheid als een creatief spel.

Korte vraag na het coachtraject? Dit is altijd kosteloos mogelijk.

Is wat meer diepgang en coaching gewenst? Voor deelnemers aan het basistraject hebben wij een aangepast tarief (zie onder het kopje investering).

Alle deelnemers aan een basis coachtraject ontvangen periodiek een nieuwsbrief voor verdieping en inspiratie.

Investering?

We spreken over een investering en niet over kosten. We moeten ons hele leven leren en dus onthouden. Het is dan ook een skill for life. Een vaardigheid die een waarde zal zijn voor het hele leven.

  • Investering individueel coachtraject : €650,- (excl. 21% BTW)
  • Toch liever samen met een vriend of vriendin? Dan is de investering per persoon €395,
  • Reiskosten voor coaching op thuisadres of andere locatie dan ons trainingscentrum: € 0,23,- per kilometer vanaf standplaats Oss

Aanvullende coaching gewenst?

Voor een aanvullende coaching is het tarief €35,- per uur. Een strippenkaart van tien uren is €300,-.

Opmerkingen van enkele oud-deelnemers:

Mark Bax, Vandelande industries Veghel:

Ik heb een aantal trainingen en workshops van breintrainer Rick de Jong bijgewoond. Stuk voor stuk inspirerende en leerzame bijeenkomsten waarbij Rick je zeer bevlogen laat beleven waartoe ons brein in staat is! Ik heb mij enorm verbaasd over de praktische toepassingen.

Eleonara van Grinsven, Van Grinsven Bedrijfseconomische Diensten:

De training was leuk, inspirerend, enthousiasmerend en verbazingwekkend simpel om te volgen. Erg leuk om allerlei voorwerpen aan mezelf te koppelen en daardoor gemakkelijker informatie te onthouden. Ik zie uit naar een volgende training.

Aggie Beerthuijzen

Van A tot B; HR, office- en projectmanagement:

De workshop was boeiend en inspirerend. Interessant om te weten hóe je brein werkt en hoe je dit lichaamsdeel kunt trainen. De voorbeelden waren duidelijk en presentatie goed; dankzij de humoristische inslag was het geen droog verhaal.

Robbert Blijleven, adviseur Landschap Overijssel

Rick is een prettige, bevlogen coach. Aan de hand van duidelijke uitleg en voorbeelden worden geheugentechnieken uitgelegd. Super dat je aan het einde van de dag met een concreet resultaat naar huis gaat en tools hebt om mee aan de slag te gaan.