De geheugentechniek!

De vaardigheid om krachtig te onthouden is de mnemo-techniek oftewel de geheugentechniek.

Al duizenden jaren wordt deze skill over de gehele wereld ingezet om informatie te onthouden. Helaas is het wel verdwenen uit ons onderwijssysteem. Maar geen paniek! Je leert het bij Memoryspeaker en jouw geheugen zal nooit meer hetzelfde zijn.

Wat is dat dan toch die geheugentechniek?

Een hele goede vraag. Een aanvullende vraag zou kunnen zijn waarom deze vaardigheid niet in ons onderwijssysteem wordt onderwezen?

Vroeger was dit wel het geval. Rond de middeleeuwen is het echter langzaam uit de schoolboeken verdwenen. Het is speculeren waarom. Informatie onthouden zal namelijk altijd belangrijk zijn. Het feit dat nu in Nederland de vaardigheid niet wordt onderwezen heeft puur te maken met de onbekendheid hiervan.

De mnemo-techniek heeft vanaf ongeveer 1991 weer aan populariteit gewonnen in de wereld. Dit heeft grotendeels te maken met de oprichting van de wereldgeheugensportbond. Het onthouden in competitieverband laat zien wat het menselijk brein toe in staat is met gerichte training. Door deze populariteit wordt ook weer de waarde gezien van de geheugentechniek buiten de sport. Zoals in het onthouden in het onderwijs of professionele toepassingen.

Hoe werkt dat dan, die geheugentechniek?

Hoe een techniek werkt is niet met een paar zinnen uit te leggen. Hier geldt het Engels adagium “the proof is in the eating van de pudding”. Door het zelf te ervaren ga je verbaasd zijn over de kracht van je eigen geheugen.

De geheugentechniek is niet alleen effectief en tijdbesparend, maar ook heel erg leuk om te doen.

Wat maakt leren, studeren en onthouden met de geheugentechniek dan zo leuk? In wezen is het zo dat je de te onthouden informatie omzet tot grappige, aparte en gekke beelden. En deze creaties zet je vast in wat wij jouw mentale archiefkast noemen. Hierdoor kun je grote hoeveelheden informatie opslaan. En nog belangrijker: weer oproepen wanneer jij dit nodig hebt.

Maak niet de vergissing dat alleen zogenaamde “beelddenkers” dit kunnen. Iedereen heeft de capaciteit om krachtig te onthouden met de mnemo-techniek. Het moet je alleen wel geleerd worden. En dit doen wij met onze deJongleren-methode.

deJongleren-methode

Wij leren en coachen jou in de geheugentechniek. Dit doen wij door middel van de deJongleren-methode. Dit is een woordspeling met de woorden leren en de Jong, de achternaam van Memory trainer Rick de Jong.

deJonglerenmethode:

  • Train jouw hippocampus en houd je brein gezond
  • Ontdek de geheugenkracht van beelden. En gebruik dit!
  • Bouw een mentaal archiefsysteem en onthoud wat jij moet onthouden
  1. De hippocampus is een gebied in jouw brein belangrijk voor krachtig onthouden. Wij leren jou hoe dit sterk en gezond te krijgen en te houden.

  2. Wij leren jou een systeem hoe moeilijk te onthouden abstracte woorden om te zetten naar levendige, speelse en memorabele beelden. Onthouden zal hiermee nooit meer hetzelfde zijn. Je gaat een deel van je brein ontwaken uit de slaapstand.

  3. Wij leren jou hoe een mentaal archiefsysteem in jouw hoofd te bouwen. In dit archief ga je de beelden opslaan. En deze beelden zijn jouw sleutels tot de te onthouden informatie.

Met het leren van de geheugentechniek gaat leren, studeren en onthouden nooit meer hetzelfde voor je zijn!

Neem daarom deel aan een training om nooit meer te vergeten!

Let’s talk Memory!