Professional en erbij studeren?

Leer, memoriseer en vergeet nooit meer- Geheugencoaching voor de lerende professional

Leren is allang niet meer beperkt tot de schooltijd. Na de middelbare school en de vervolgopleiding is dan daar de baan! Of zelfstandig ondernemerschap. En dan moet je bijblijven in je vakgebied. De sterke professional is de lerende professional.

Leren naast je werk maakt je een krachtig in jouw vakgebied. Je blijft dan immers inhoudelijk op de hoogte. Wie beter de informatie in het brein vasthoudt kan deze ook meer succesvol toepassen.

Maar hoe doe je dat dan, dat effectief vasthouden? Zeker als je moet leren en studeren naast je gebruikelijke werkzaamheden.

Welkom bij de geheugencoaching van Memoryspeaker! Van ons leer jij hoe je excelleert in al jouw leren.

Voor wie?

De coaching is voor jou, de werknemer of ondernemer die naast het werk informatie zal moeten onthouden! Om bij te blijven in het vakgebied. Als bijscholing of misschien zelfs een gehele opleiding om jouw positie te versterken.

Omdat de uitdaging zit in het leren naast het gebruikelijke werk, moet het opnemen van informatie zo effectief als mogelijk gebeuren. En natuurlijk moet de leerstress beperkt blijven.

Wij coachen jou hierin! Je leert de geheugentechniek en past deze toe op jouw leerstof. Stap voor stap ontvang je de begeleiding om van jouw leren een succes te maken.

Wat ?

Gedurende het coachtraject van tien uur uur ga je de geheugentechniek leren en toepassen op op jouw studie. Meteen bij de eerste bijeenkomst ervaar je de kracht van de vaardigheid. En dat wordt alleen maar sterker. Studeren gaat sneller en op een onderhoudende en creatieve wijze. Je merkt snel dat het onthouden eigenlijk heel gemakkelijk en leuk is.

Je leert de techniek door middel van de deJongleren-methode:

  • Train jouw hippocampus en houd je brein gezond
  • Ontdek de geheugenkracht van beelden. En gebruik dit!
  • Bouw een mentaal archiefsysteem en onthoud wat jij moet onthouden
  1. De hippocampus is een gebied in jouw brein belangrijk voor krachtig onthouden. Wij leren jou hoe dit sterk en gezond te krijgen en te houden.
  2. Wij leren jou een systeem hoe moeilijk te onthouden abstracte woorden om te zetten naar levendige, speelse en memorabele beelden. Onthouden zal hiermee nooit meer hetzelfde zijn. Je gaat een deel van je brein ontwaken uit de slaapstand.
  3. Wij leren jou hoe een mentaal archiefsysteem in jouw hoofd te bouwen. In dit archief ga je de beelden opslaan. En deze beelden zijn jouw sleutels tot de te onthouden informatie.

Hoe?

Een coachtraject omvat tien uur training en coaching. De eerste zes uur leer je de techniek en pas je deze toe op de voorbeelden van Memoryspeaker. Bij de laatste vier uur pas je de techniek toe op eigen materiaal. Dit zorgt ervoor dat je na het coachtraject de vaardigheid zelfstandig kunt toepassen.

Je leert en oefent alles tijdens de tien uren training. Natuurlijk is de vooruitgang het grootst als ook thuis geoefend wordt.

Waar en Wanneer?

Dit is allemaal in overleg. Het coachtraject vindt bij voorkeur plaats in ons trainingscentrum in Oss. Hier hebben wij ook ons presentatiemateriaal. Coaching is ook mogelijk in de thuissituatie. Hiervoor berekenen we wel reiskosten. Kijk hiervoor onder het kopje “investering”.

Is online coaching mogelijk?  Er kunnen omstandigheden zijn waardoor we dit moeten doen. Onze voorkeur is echter van niet. Wij kunnen het beste coachen en trainen in een live-situatie. De eerste vier coachuren moeten wel in persoon gebeuren, dus live. Daarna is online in overleg mogelijk maar bij voorkeur dus niet.

Hoe de tien uren worden verdeeld in tijd gebeurt ook in samenspraak. Doorgaans is dit 5x twee uren of 10x één uur. En dan wekelijks één bijeenkomst.

Resultaat en verdere begeleiding

Na afloop van het coachtraject heb je de geheugentechniek geleerd en kun je het ook toepassen. Leren en onthouden doe je nu in minder tijd, met een hoog rendement en je ervaart werken met de geheugenvaardigheid als een creatief spel.

Korte vraag na het coachtraject? Dit is altijd kosteloos mogelijk.

Is wat meer diepgang en coaching gewenst? Voor deelnemers aan het basistraject hebben wij een aangepast tarief (zie onder het kopje investering).

Alle deelnemers aan een basis coachtraject ontvangen periodiek een nieuwsbrief voor verdieping en inspiratie.

Investering?

We spreken over een investering en niet over kosten. We moeten ons hele leven leren en dus onthouden. Het is dan ook een skill for life. Een vaardigheid die een waarde zal zijn voor het hele leven.

  • Investering individueel coachtraject : €650,- (BTW 21% muv deelnemers die ingeschreven staan in het regulier onderwijs. Studenten aan hbo of universiteit betalen 0% BTW)
  • Toch liever samen met een vriend of vriendin? Dan is de investering per persoon €395,-
  • Coaching in een klein groepje van drie? Dan is de investering per persoon €295,-
  • Reiskosten voor coaching op thuisadres of andere locatie dan ons trainingscentrum: € 0,23,- per kilometer vanaf standplaats Oss

Aanvullende coaching gewenst?

Voor een aanvullende coaching is het tarief €35,- per uur. Een strippenkaart van tien uren is €300,-.

Opmerkingen van enkele oud-deelnemers:

Mark Bax, Vandelande industries Veghel:

Ik heb een aantal trainingen en workshops van breintrainer Rick de Jong bijgewoond. Stuk voor stuk inspirerende en leerzame bijeenkomsten waarbij Rick je zeer bevlogen laat beleven waartoe ons brein in staat is! Ik heb mij enorm verbaasd over de praktische toepassingen.

Eleonara van Grinsven, Van Grinsven Bedrijfseconomische Diensten:

De training was leuk, inspirerend, enthousiasmerend en verbazingwekkend simpel om te volgen. Erg leuk om allerlei voorwerpen aan mezelf te koppelen en daardoor gemakkelijker informatie te onthouden. Ik zie uit naar een volgende training.

Aggie Beerthuijzen

Van A tot B; HR, office- en projectmanagement:

De workshop was boeiend en inspirerend. Interessant om te weten hóe je brein werkt en hoe je dit lichaamsdeel kunt trainen. De voorbeelden waren duidelijk en presentatie goed; dankzij de humoristische inslag was het geen droog verhaal.

Robbert Blijleven, adviseur Landschap Overijssel

Rick is een prettige, bevlogen coach. Aan de hand van duidelijke uitleg en voorbeelden worden geheugentechnieken uitgelegd. Super dat je aan het einde van de dag met een concreet resultaat naar huis gaat en tools hebt om mee aan de slag te gaan.