Ouder-kind geheugentraining

De geheugentechniek is een vaardigheid om te onthouden! En veel onthouden moeten we. Van de basisschool, via de middelbare school naar de vervolgopleiding. En zelfs daarna moeten we in ons werk alle ontwikkelingen bijhouden.

Hoewel we veel zullen moeten onthouden om succesvol te zijn in het onderwijs, wordt dit ons niet geleerd. Welkom bij Memoryspeaker, de plaats waar jij wel leert succesvol te zijn in het schoolwerk.

Voor wie?

Memoryspeaker verzorgt één op één coachtrajecten om de geheugentechniek te leren en succesvol in te zetten. De Ouder-kind geheugentraining is echter één op twee. De Memorycoach en één ouder en het kind.

Door samen de training te volgen is het mogelijk om elkaar thuis te ondersteunen. Samen leren, samen trainen en samen plezier hebben. Want onthouden met de geheugentechniek is heel erg speels en leuk!

De ouder-kind coaching is mogelijk tot ongeveer de leeftijd van de tweede klas van de middelbare school. Vanaf ongeveer de leeftijd van zeven jaar kan de coaching ingezet worden.

Wat ?

Gedurende het coachtraject van tien uur uur ga je de geheugentechniek leren en toepassen op schoolwerk. Meteen bij de eerste bijeenkomst ervaar je de kracht van de vaardigheid. En dat wordt alleen maar sterker en het schoolwerk gemakkelijker en leuker.

Je leert de techniek door middel van de deJongleren-methode:

  • Train jouw hippocampus en houd je brein gezond
  • Ontdek de geheugenkracht van beelden. En gebruik dit!
  • Bouw een mentaal archiefsysteem en onthoud wat jij moet onthouden
  1. De hippocampus is een gebied in jouw brein belangrijk voor krachtig onthouden. Wij leren jou hoe dit sterk en gezond te krijgen en te houden.
  2. Wij leren jou een systeem hoe moeilijk te onthouden abstracte woorden om te zetten naar levendige, speelse en memorabele beelden. Onthouden zal hiermee nooit meer hetzelfde zijn. Je gaat een deel van je brein ontwaken uit de slaapstand.
  3. Wij leren jou hoe een mentaal archiefsysteem in jouw hoofd te bouwen. In dit archief ga je de beelden opslaan. En deze beelden zijn jouw sleutels tot de te onthouden informatie.

Hoe?

Een coachtraject omvat tien uur training en coaching. De eerste zes uur leer je de techniek en pas je deze toe op de voorbeelden van Memoryspeaker. Bij de laatste vier uur pas je de techniek toe op eigen materiaal. Dit zorgt ervoor dat je na het coachtraject de vaardigheid zelfstandig kunt toepassen.

Je leert en oefent alles tijdens de tien uren training. Natuurlijk is de vooruitgang het grootst als ook thuis geoefend wordt.

Waar en Wanneer?

Dit is allemaal in overleg. Het coachtraject vindt bij voorkeur plaats in ons trainingscentrum in Oss. Hier hebben wij ook ons presentatiemateriaal. Coaching is ook mogelijk in de thuissituatie. Hiervoor berekenen we wel reiskosten. Kijk hiervoor onder het kopje “investering”.

Is online coaching mogelijk?  Er kunnen omstandigheden zijn waardoor we dit moeten doen. Onze voorkeur is echter van niet. Wij kunnen het beste coachen en trainen in een live-situatie. De eerste vier coachuren moeten wel in persoon gebeuren, dus live. Daarna is online in overleg mogelijk maar bij voorkeur dus niet.

Hoe de tien uren worden verdeeld in tijd gebeurt ook in samenspraak. Doorgaans is dit 5x twee uren of 10x één uur. En dan wekelijks één bijeenkomst.

Resultaat en verdere begeleiding

Na afloop van het coachtraject heb je de geheugentechniek geleerd en kun je het ook toepassen. Leren en onthouden doe je nu in minder tijd, met een hoog rendement en je ervaart werken met de geheugenvaardigheid als heel speels en leuk.

Korte vraag na het coachtraject? Dit is altijd kosteloos mogelijk.

Is wat meer diepgang en coaching gewenst? Voor deelnemers aan het basistraject hebben wij een aangepast tarief (zie onder het kopje investering).

Alle deelnemers aan een basis coachtraject ontvangen periodiek een nieuwsbrief voor verdieping en inspiratie.

Investering?

We spreken over een investering en niet over kosten. We moeten ons hele leven leren en dus onthouden. Het is dan ook een skill for life. Een vaardigheid die een waarde zal zijn voor het hele leven.

  • Investering coachtraject ouder-kind (ouder & kind samen): €650,- (BTW-vrij)
  • Reiskosten voor coaching op thuisadres: € 0,23,- per kilometer vanaf standplaats Oss

Aanvullende coaching gewenst?

Voor een aanvullende coaching is het tarief €35,- per uur. Een strippenkaart van tien uren is €300,-.

Opmerkingen van enkele oud-deelnemers:

Annemieke Wehberg (social media expert): Het is verbazend dat deze technieken niet standaard in het onderwijspakket zitten. Leuke training en mijn zoon heeft enorm veel baat van de technieken.

Patricia van Amelsvoort (salestrainer): Mijn kinderen hebben geheugentraining gehad van Rick. Mijn dochter (15) omdat ze dat graag wilde en mijn zoon (13) ging mee om te kijken wat dat nou weer was. Ze waren allebei erg onder de indruk en kunnen nu veel sneller woordjes en topografie leren. Rick legt het op een ontspannen manier heel duidelijk uit. Zelfs de jongste, die dit niet per sé wilde past het vaak en veel toe.

Amresh Dewkalie (raadsgriffier): Mijn zoon van 13 jaar heeft de geheugentraining bij Rick de Jong gevolgd. Ook ik mocht meedoen waardoor het een perfecte vader/zoon-activiteit is geworden. Rick is een vriendelijke en geduldige trainer. Hij heeft ons op een andere, betere manier geleerd om informatie te onthouden. Rick zet de extra stap zodat mijn zoon maximaal geholpen was. Ik raad deze cursus aan aan elke ouder die zijn/haar kind niet “een vis wil geven, maar wil leren vissen”. Mijn zoon heeft heeft geleerd zijn huiswerk beter, sneller en langer te onthouden. Cadeau voor de rest van zijn leven!

Contact