Wat?

In deze training leer je geheugentechnieken en ontdek je hoe je deze vaardigheden kunt toepassen op het onthouden van namen bij gezichten.

Waarom?

Het is een bekend fenomeen: bij het ontmoeten van nieuwe mensen is het vaak moeilijk, zo niet onmogelijk, om hun namen te onthouden. Vaak gaat het al mis in de eerste paar seconden en is het nog lastiger om de namen op lange termijn te onthouden. Door het leren van geheugentechnieken kun je hier verandering in brengen. Een sterk netwerk opbouwen vereist goed contact met anderen, en het onthouden van iemands naam kan hierbij een cruciale rol spelen.

Voor wie?

Deze training van Memoryspeaker is gericht op professionals die veel contact hebben met mensen en waarbij netwerken belangrijk is. Voorbeelden van deelnemers kunnen politici, salesprofessionals en docenten zijn, maar de training is relevant voor een breed scala aan beroepen.

Hoe?

Je leert de geheugenvaardigheden tijdens onze eendaagse training. Hierbij krijg je eerst inzicht in de geheugentechnieken, die je vervolgens spelenderwijs eigen zult maken. Daarna pas je deze technieken toe op het onthouden van (moeilijke) namen. Vervolgens leer je hoe je effectief de naam kunt koppelen aan de persoon. Een belangrijke laatste stap is het ontwikkelen van een strategie om de geleerde informatie op te slaan in je langetermijngeheugen.

Wanneer?

De eendaagse training wordt regelmatig georganiseerd op de locatie van Memoryspeaker in Oss. Raadpleeg onze website voor informatie over de eerstvolgende open inschrijvingstraining. Wil je de training voor jouw team op een eigen locatie organiseren? Dit kan al voordeliger zijn vanaf zeven deelnemers. Neem contact op met Memoryspeaker voor meer informatie.

Investering?

Deze training vergt een investering in tijd en geld. Je bent een volledige dag aanwezig bij onze training. Ondanks de hoeveelheid informatie die je krijgt, zorgt Memoryspeaker voor een ontspannen training. Een veelgehoorde opmerking is dan ook: “Is de dag al voorbij?” Om de geheugentechnieken goed onder de knie te krijgen, is het ook noodzakelijk om in de eerste weken na de training dagelijks te oefenen. We raden aan om hier ongeveer 15 minuten per dag voor uit te trekken. Je krijgt gerichte tips over hoe je kunt trainen en hoe je dit gemakkelijk in je dagelijkse routine kunt integreren. Vervolgens pas je de technieken toe in de praktijk bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Je zult merken dat je dit effectief kunt doen.

De kosten voor deze training bedragen €299,- exclusief 21% BTW. Wil je de training voor jouw team op een eigen locatie organiseren? Dan bedraagt de investering €2050,- exclusief BTW. Het maximale aantal deelnemers is dan 15.

Memoryspeaker organiseert trainingen die je nooit meer zult vergeten.

Inschrijven

Opmerkingen van enkele oud-deelnemers:

Mark Bax, Vandelande industries Veghel:

Ik heb een aantal trainingen en workshops van breintrainer Rick de Jong bijgewoond. Stuk voor stuk inspirerende en leerzame bijeenkomsten waarbij Rick je zeer bevlogen laat beleven waartoe ons brein in staat is! Ik heb mij enorm verbaasd over de praktische toepassingen.

Eleonara van Grinsven, Van Grinsven Bedrijfseconomische Diensten:

De training was leuk, inspirerend, enthousiasmerend en verbazingwekkend simpel om te volgen. Erg leuk om allerlei voorwerpen aan mezelf te koppelen en daardoor gemakkelijker informatie te onthouden. Ik zie uit naar een volgende training.

Aggie Beerthuijzen

Van A tot B; HR, office- en projectmanagement:

De workshop was boeiend en inspirerend. Interessant om te weten hóe je brein werkt en hoe je dit lichaamsdeel kunt trainen. De voorbeelden waren duidelijk en presentatie goed; dankzij de humoristische inslag was het geen droog verhaal.

Robbert Blijleven, adviseur Landschap Overijssel

Rick is een prettige, bevlogen coach. Aan de hand van duidelijke uitleg en voorbeelden worden geheugentechnieken uitgelegd. Super dat je aan het einde van de dag met een concreet resultaat naar huis gaat en tools hebt om mee aan de slag te gaan.

Inschrijven